Menu Premium

ESA 2017 toont essentiële feiten over de computer- en video game industrie

Froukje Planken 20/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is weer de tijd van het jaar dat de ESA (Entertainment Software Association) zijn cijfers bekend maakt over de demografie van de video game industrie.  ESA 2017 Essential Facts, zoals het verslag van de dataverzameling heet, toont essentiële feiten over de computer- en video game industrie.

De ESA is de belangrijkste data verzamelaar in de US als het aankomt op dit type data en doet daarbij uitgebreid onderzoek naar game gedrag en -gewoontes onder huishoudens in de US.
Het betreft dus vragenlijsten die door huishoudens in de Verenigde Staten zijn ingevuld, maar deze informatie geeft toch een interessant inkijkje in de samenstelling van gamers.

Een aantal interessante uitkomsten op een rijtje:

  • De gemiddelde gamer is 35 jaar oud. Een redelijk hoge leeftijd zou je kunnen zeggen, maar mobile gaming wordt in de gegevens meegenomen en dat lijkt toch een groter en breder publiek te bereiken.
  • De meeste gamers zijn sociale gamers:

multiplayer_gaming-_stats_npd_2017

  • De digitale verkoop van videogames overtreft tegenwoordig die van fysieke exemplaren met grote cijfers. Ook hierbij moet je in het achterhoofd houden dat PC games en mobile games meegerekend worden. Fysieke verkoop van games nam slechts 26 procent van de markt voor zijn rekening in 2016, tegenover 74 procent digitale verkoop.

digital_vs_physical_sales_2017

  • Gamers in de US gaven in 2016 het aanzienlijke bedrag van 24,5 miljard dollar uit aan video game content, terwijl dat in 2010 nog 17,5 miljard was.

Voor een volledig verslag van alle verzamelde data kun je terecht op de website van The ESA.

Bron: VG24/7

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerchDiscord