Menu Premium

Elite: Dangerous komt dit jaar naar de Xbox One

René Janssen 04/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De grote baas bij Xbox, Phil Spencer, kondigde vandaag tijdens GDC 2015 aan dat Elite: Dangerous zijn opwachting maakt op de Xbox One. Elite: Dangerous wordt een console exclusive voor de Xbox One. Eerder dook al een Elite: Deadly trademark op, die waarschijnlijk in verband staat met de aankondiging van de console-versie. Tijdens dezelfde GDC 2015 talk van Microsoft werden ook DirectX 12, Windows 10 en de Xbox One in het algemeen besproken.

Zo werden er tijdens Spencer’s speech voorbeelden getoond van hoe Windows 10 en Xbox One zullen gaan samenwerken. Volgens Spencer heeft Microsoft qua gaming de PC wat op de achtergrond laten raken. Dat zouden ze ten tijde van de Xbox One willen rechttrekken door ontwikkelaars de kans te geven games voor alle apparaten tegelijk te ontwikkelen: PC, Xbox One en tablets. Iets dat met Windows 10 makkelijker gaat omdat diens besturingssysteem op al deze apparaten gaat werken.

Dit maakt het voor developers ook mogelijk om Cross-Buy titels uit te brengen. Een eerste voorbeeld daarvan wordt Pinball FX voor zowel Windows 10 als Xbox One. Als ander voorbeeld van een Cross-Buy titel werd er gelijk een demo van Gigantic getoond, welke ook op zowel Windows 10 als Xbox One speelbaar zal zijn. Volgens Spencer brengt dit de PC, Xbox One en tablets allemaal netjes tezamen op het gebied van gaming. Feitelijk kan je dan waar dan ook, en op welk Windows-apparaat dan ook, deze games spelen.

Ook werd er nog even een melding gemaakt van DirectX 12, welke voor een twintig procent verbetering van GPU performance zou moeten gaan zorgen ten opzichte van diens voorganger DirectX 11. Voor Microsoft’s HoloLens – een bril waarmee hologrammen te zien zijn – zouden ook al games in ontwikkeling zijn. Een draadloze adapter voor PC staat ook al op de agenda. Handig voor als je je Xbox One controller op je PC wilt gebruiken, al kun je momenteel al met de oplaadkabel een Xbox One werkend krijgen op Windows 7 en Windows 8 systemen. Windows 10 werd in januari aangekondigd als een gratis update voor gebruikers vanaf Windows 8.1 en Windows 7.

Elite: Dangerous zal daarnaast (voorlopig) exclusief voor Xbox One verschijnen. De game verschijnt naar verwachting ergens in de zomer, terwijl Windows 10 ook nog in 2015 moet gaan verschijnen.

Bron: VG24/7

Elite: Dangerous komt dit jaar naar de Xbox One

Elite: Dangerous komt dit jaar naar de Xbox One

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch