Menu Premium

EGDF geeft statement over recente bedreigingen in game-industrie

Gamekings Redactie 21/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je de laatste tijd een website bezocht hebt die ook maar iets met games te maken heeft, kan het je niet ontgaan zijn dat het op z’n zachtst gezegd nogal wat rommelt in de community omtrent onze grote hobby. Het Gamergate-fenomeen is inmiddels aardig uit de klauwen gelopen en het lijkt alleen maar erger te worden. Vorige week nog dreigde een persoon een schietpartij te gaan beginnen in een school waar criticus Anita Sarkeesian zou komen spreken. Vanwege deze bedreiging heeft ze haar optreden af moeten zeggen. Daarnaast hebben verschillende andere critici, ontwikkelaars en gamers ook doodsbedreigingen ontvangen. De Europese Game Developer Federation (EGDF), een coalitie die zo’n 600 Europese game-ontwikkelaars vertegenwoordigt, heeft vandaag een statement gegeven omtrent de bedreigingen. De verklaring luidt als volgt:

“De European Game Developer Federation keurt extreme aanvallen en getreiter op basis van geslacht, seksuele oriëntatie, etnische of sociale origine, taal, handicap en politieke of religieuze voorkeuren, af. We zijn geschokt door de recente online aanvallen, extreme pesterijen en doodsbedreigingen die ontwikkelaars en gamers hebben ontvangen. Dit zijn strafbare feiten en de schuldigen moeten terechtgesteld worden.”

De ontwikkelaars zijn er in ieder geval duidelijk over: dit kan zo niet langer. Het is duidelijk dat de community op dit moment verdeeld is, maar extreme bedreigingen kunnen niet door de beugel. Laten we hopen dat er gehoor wordt gegeven aan de ontwikkelaars en dat de bedreigingen en pesterijen op zeer korte termijn verleden tijd zijn.

EGDF geeft statement over recente bedreigingen in game-industrie

EGDF geeft statement over recente bedreigingen in game-industrie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch