Menu Premium
Loading...

Een nieuwe Forza game aan de Horizon

Gamekings Redactie 06/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuwe game van ontwikkelaar Playground Games, Forza Horizon, is aangekondigd op de Microsoft Spring Showcase.

Forza Horizon komt deze lente naar de Xbox 360. Veel details over de game zijn niet bekend helaas, maar er wordt wel heel wat gespeculeerd. Onder andere dat het een open wereld racegame is in de stijl van Test Drive Unlimited.

Op de showcase werden vragen over de inhoud van de game slim ontweken. “Ik geloof dat het niet tegen de ethiek van Forza is om veel verschillende dingen te doen.” was een van de vage antwoorden die creative director Dan Greenwalt gaf. “Je moet je afvragen wat de kern van Forza is. Voor mij is de kern de visie van autocultuur, ervoor zorgen dat mensen enthousiast worden voor auto’s, de gemeenschap en mensen samen brengen.”

Opvallend is dat niet Turn 10 aan het roer staat, maar het onbekendere Playground Games. Deze studio is gestart door ex-Codemasters medewerkers Gavin Raeburn en Ralph Fulton. Het duo word versterkt door racegame veteranen van Black Rock en Slightly Mad. Het lijkt qua race ervaring dus wel goed te zitten met dit team.

Een teaser video met scenes in een nachtclub en verschillende auto’s die over een open weg rijden suggereert de introductie van een meer open rijervaring, en ook meer lifestyle elementen. Afwachten of het allemaal klopt natuurlijk.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch