Menu Premium

EA zoekt mensen voor een nieuwe Need for Speed

Gamekings Redactie 09/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl Need for Speed: Most Wanted eind deze maand pas in de schappen ligt, lopen ze bij EA alvast warm voor het volgende deel. EA zoekt mensen voor een nieuwe Need for Speed die aan de slag gaan in de onlangs opgerichte studio in Gothenburg. Dit wordt dan alweer het 19e(!) deel in de belangrijke franchise waar het wiel bijna net zovele malen is uitgevonden in de diverse type racers die de reeks rijk is.

Er wordt breed gezocht van Art Directors en Audio Engineers tot Producers en VFX artists. Heb je dus nog een onvervulde wens voor een Noord-Europese blonde schone aan je arm, dan is het misschien de moeite eens een wilde gooi te doen naar een vacature die je aanspreekt. Wellicht ligt er een enkeltje Zweden voor je klaar.

De studio zal de handen ineenslaan met Criterion, de studio die van EA het vertrouwen heeft gekregen voorlopig de regie te mogen voeren over alle Need-for-Speed-delen die ontwikkeld worden. Met dit drukke schema is het de vraag of Alex Ward, directeur van Criterion, kan voldoen aan de belofte dat er ook nieuwe Burn-outs ontwikkeld zouden blijven worden. Een belofte die hij maakte na de bekendmaking van de hechte samenwerking tussen zijn studio en EA. Aan de andere kant zal niemand ontgaan zijn dat fans van Burn-out al redelijk aan hun trekken komen in Most Wanted, een racer waar het DNA van Burn-out duidelijk terug te vinden is. Of dit een trend zal zijn die doorgetrokken wordt, is afwachten.

De game zal aangevuurd worden door de frostbite 2 engine van Dice, net als bij Need for Speed: The Run. Need for Speed: Hot Pursuit en ook de nieuwe Most Wanted draaien op Criterions eigen Chameleon-engine. Aanpassingen worden natuurlijk continu gemaakt, maar vergis je niet in de gevolgen die de keuze voor een engine met zich meebrengt. Niet alleen grafisch is het onderscheid er, ook in de voor racegames belangrijke handling en physics kunnen de verschillen groot zijn. Was je dus een groot fan van Hot Pursuit maar minder van The Run, of andersom, dan kun je enigszins speculeren of het volgende deel na Hot Pursuit iets is om naar uit te kijken.

EA zoekt mensen voor een nieuwe Need for Speed

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch