Menu Premium

EA sluit deuren van Sims-ontwikkelaar Maxis Emeryville

Karim Shehata 04/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waarschijnlijk hebben jullie bijna allemaal weleens een game van Maxis gespeeld. Als het niet The Sims is, is het wel Simcity of juist precies andersom. Bij die ervaringen lijkt het nu voorlopig te blijven (alhoewel EA dat stellig ontkent), want Electronic Arts heeft besloten de deuren te sluiten van Sims-ontwikkelaar Maxis Emeryville.

Het nieuws komt echter niet helemaal als een dood vogeltje uit de lucht vallen, want het borrelde al een tijdje bij de hoofdstudio van alle Maxis-studios. Zo was Spore een aantal jaar geleden zeker niet wat we ervan gehoopt hadden, kampte SimCity met erg veel problemen bij de reboot en verkocht The Sims 4 erg slecht.

De IP’s zijn echter niet doodverklaard door Electronic Arts, want in een reactie zegt het bedrijf dat alle IP’s verder ontwikkeld gaan worden door studio’s in Helsinki, Salt Lake City, Melbourne en Redwood Shores. Maxis zal via deze locaties volgens EA verder blijven werken aan de ervaringen zoals je die gewend bent van Maxis. “Deze veranderingen veranderen niets aan onze plannen met The Sims 4”, meldt EA stellig in haar statement. Daarnaast zullen alle medewerkers de kans krijgen bij de andere locaties van Maxis te gaan werken óf een andere baan binnen EA te bekleden. Wanneer een medewerker ervoor kiest eieren voor zijn of haar geld te kiezen, zal EA er volgens het statement voor zorgen dat de overgang naar een nieuwe baan soepel verloopt.

Denk jij dat de IP’s van Maxis nog een toekomst hebben in de game-industrie, of is het sluiten van de Maxis-studio in Emeryville een teken dat EA de focus niet langer meer moet leggen op alles wat Sims is? EA geeft in ieder geval duidelijk aan dat de Sims nog altijd leven, maar desondanks ben ik zeer benieuwd hoe jij daarover denkt.

Bron: Twitter – via Kotaku

EA sluit deuren van Sims-ontwikkelaar Maxis

EA sluit deuren van Sims-ontwikkelaar Maxis

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch