Menu Premium

E3 persconferentie Warner Bros. ligt mogelijk in het verschiet

Mark Hoogland 23/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Warner Bros., de studio achter onder meer Mortal Kombat X, de Arkham-francise en meerdere LEGO-games, was breed vertegenwoordigd op E3 Live, het publieksgedeelte van de E3 waar gamers met games aan de slag konden. Een eigen persconferentie ontbrak echter, maar daar kan in de toekomst zomaar verandering in komen.

David Haddad, voorzitter van Warner Bros. Interactive Entertainment, laat in een interview weten dat het houden van een persconferentie op de E3 vooral met het release-programma te maken heeft. “Ik geloof wel dat zoiets in onze toekomst zou kunnen liggen. Dit jaar had het echter geen zin gehad.” Haddad, die een plekje aan tafel heeft bij de Entertainment Software Association (het bedrijf achter de E3), prijst verder de aanwezigheid van de publieke sectie E3 Live.

“De E3 verandert en ontwikkelt constant, en zo hoort het ook. We zoeken naar een manier om de gamer te laten participeren, terwijl het nog steeds een platform blijft voor aankondigingen en belangrijke pers- en zakenpartners. We proberen die balans te vinden. Als bestuurslid van de ESA denk ik veel na over hoe de E3 zo krachtig en relevant mogelijk te houden. Ik ben blij met de toevoeging om gamers uit te nodigen zodat ze games kunnen spelen en over aankomende games kunnen praten.”

Games worden volgens Haddad een steeds groter onderdeel van Warner Bros. Het bedrijf kiest er tegelijkertijd niet voor om elk jaar een Mortal Kombat of Arkham-game uit te poepen, maar games pas te releasen als ze écht klaar zijn. Voor nu staan onder meer games als LEGO Star Wars: The Force Awakens (28 juni) en Injustice 2 (2017) in de planning. Wie weet, als Warner Bros. blijft groeien en meer IP’s ontwikkelt, zien we ze de komende jaren met een eigen show op de E3!

Bron: Venturebeat

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch