Menu Premium

Dragon Age: Inquisition is opgeschoven naar 21 november

Gamekings Redactie 22/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bam! En nog een game die vertraging oploopt dit jaar. Ook deze keer komt het uit de hoek van Electronic Arts. Om iets specifieker te zijn, komt het uit de hoek van de rpg-meesters van BioWare. Gelukkig bedraagt de vertraging ditmaal geen groot uitstel, want Dragon Age: Inquisition is opgeschoven naar 21 november.

Het is rumoerig vandaag in het kamp van EA. Eerder deze avond werd Battlefield Hardline namelijk al uitgesteld naar begin volgend jaar. Nu laat ook BioWare weten dat hun grote titel voor dit jaar verplaatst is naar een nieuwe releasedatum. Oorspronkelijk zouden we het derde deel in de Dragon Age-serie al op 9 oktober kunnen spelen, maar helaas laat executive producer Mark Darrah vanavond weten dat de game nog een paar extra weken nodig heeft. Deze tijd moet er volgens Darrah voor zorgen dat de game extra “polished” wordt, waardoor “verzekerd wordt dat grote open gebieden zo boeiend mogelijk zijn, de emotionele impact van keuzes van de held versterkt wordt, en dat jouw ervaringen op elk platform optimaal zijn.” Kortom, er moet nog wat poetswerk geleverd worden. Als de uiteindelijke game door die paar extra weken er alleen maar beter van wordt, wie hoor je dan klagen, toch?

Toch zal dit uitstel in combinatie met het uitstel van Battlefield Hardline toch niet in de koude kleren gaan zitten bij EA. Het zijn/waren wel twee flinke titels voor het najaar. Aan de andere kant heeft EA nog genoeg achter de hand met The Sims 4 en FIFA 15. Bovendien is 21 november voor Dragon Age: Inquisition geen hele vervelende datum om te verschijnen, zeker als je kijkt wat alle uitgevers allemaal in oktober voor ons in petto hebben. Dat is bijna belachelijk. Assassin’s Creed Unity, Sunset Overdrive, Driveclub, Evolve, Bayonetta 2 en The Evil Within zijn maar een greep uit de stortvloed aan games die voor oktober gepland staan. Zou het daarom een bewust uitstel zijn en komt het BioWare en EA wel goed uit, of zal het uit pure noodzaak zijn? Hoe dan ook, vanaf 21 november mogen we de wereld van Thedas voor de derde keer bezoeken op de PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360.

Dragon Age: Inquisition is opgeschoven naar 21 november

Dragon Age: Inquisition is opgeschoven naar 21 november

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch