Menu Premium

Dit patent hint naar VR ondersteuning voor de Nintendo Switch

Karim Shehata 16/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De geruchten over de Nintendo Switch gonzen de wereld over en hoewel je zou kunnen zeggen dat het gekker en gekker wordt, is het ook allemaal eigenlijk best wel aannemelijk. Nu is er een nieuw gerucht, eigenlijk uit de eerste hand van Nintendo, want het bedrijf heeft een interessant patent aangevraagd – een patent dat hint naar VR ondersteuning voor de Nintendo Switch.

Het kan ook nog iets anders zijn, maar wat je zo op de afbeelding hieronder gaat zien, lijkt wel echt verdacht veel op een patent voor VR voor de Switch. Het lijkt er dan wel op dat je meer in de richting moet denken van bijvoorbeeld de Samsung Gear VR en niet de Oculus Rift.

nieuws20161216_switchvr

Deze patentaanvraag is ontdekt door NeoGAF-gebruiker Rosti, die in z’n vrije tijd even ging neuzen op de website van de US Patent and Trademark Office. Hier kwam hij deze afbeelding dus tegen, die bijna onvermijdelijk hint naar iets met VR voor de Switch.

Nu is de vraag natuurlijk of VR wel echt tot z’n recht kan komen op de Nintendo Switch. Laatst kwam naar buiten dat de console/handheld hybride waarschijnlijk gebruik maakt van een Tegra X1-chip, een mobiele chip. Hierdoor is het wel aannemelijk te noemen dat je inderdaad te maken krijgt met een apparaat als Samsung’s Gear VR, en dus niet een apparaat als de PlayStation VR of HTC Vive voor de Nintendo Switch.

Is VR voor jou een must voor de Switch, of is het niet zo belangrijk? Laat het ons weten in de comments!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch