Menu Premium

Dishonored: Brigmore Witches DLC verschijnt 13 augustus

Gamekings Redactie 16/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor velen was het dé game van 2012; Dishonored. Het grote publiek kon het zeer waarderen wat Arkane Studios, verantwoordelijk voor Dishonored, neer heeft gezet. Nog voordat de game uitkwam werd er al lovend over gesproken en kreeg het verschillende nominaties voor prijzen, zoals onder andere ‘Best Game of Show’ op de E3 2012. Uiteraard werd het een kwestie van bewijzen dat de game ook écht zo goed werd als verwacht. Daar werden we niet in teleurgesteld, want de hoge verwachting werd waargemaakt. Tot op de dag van vandaag wordt Dishonored nog steeds veel gespeeld en voor Arkane Studios is er dan ook reden genoeg om de game nu nog te ondersteunen. De Dishonored: Brigmore Witches DLC verschijnt 13 augustus, waarmee het avontuur van Daud voortgezet kan worden.

Het is moeilijk om de vinger te leggen op wat nu de daadwerkelijke charme van Dishonored is. Het zou zomaar kunnen zijn dat het de cyberpunk-setting is waarin de game zich afspeelt. Misschien is het wel de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe levels uitgespeeld moeten worden. Er is namelijk voor ieder wat wils. De één kickt erop om alles een kopje kleiner te maken, terwijl de ander het liefst in volledige stilte langs alle vijanden sluipt. In de fictieve stad Dunwall, waar Dishonored zich afspeelt, is het allemaal mogelijk. Dishonored vertelt het verhaal van Corvo Attano, een legendarische bodyguard, in dienst van de keizerin. Hij krijgt de schuld van wat onfortuinlijke gebeurtenissen, waarna je in zijn schoenen verantwoordelijk wordt om ervoor te zorgen dat je naam gezuiverd wordt. Het is dan ook de bedoeling om de veroorzakers van het kwaad te wreken voor hun daden.

Elk verhaal kent twee kanten en ook in Dishonored moeten ze beiden verteld worden. Het zit namelijk complexer in elkaar dan het in eerste instantie lijkt en er moet dan ook een podium geboden worden voor hen die verantwoordelijk lijken voor het onrecht. In de The Knife of Dunwall DLC kregen we de mogelijkheid om de andere kant van het verhaal te zien, door middel van het kruipen in de huid van Daud. Daud, een belangrijk karakter in Dishonored, ziet de gebeurtenissen vanuit een ander perspectief. Hoe hij naar alle misstanden in Dunwall kijkt, is al deels duidelijk geworden in de The Knife of Dunwall DLC, echter heeft hij nog niet alles verteld wat hij kwijt wil. Binnenkort wordt het mogelijk om het verhaal verder te ontrafelen, want de laatste DLC komt eraan.

Zoals de titel van dit bericht luidt, zal de Brigmore Witches DLC op 13 augustus verschijnen, waarmee het laatste hoofdstuk wordt toegevoegd aan Dishonored. Of dit betekent dat ze hierna aan de gang gaan met een tweede deel in de Dishonored-franchise is uiteraard nog onduidelijk, toch zou het voor velen jammer zijn als het hiermee ten einde komt.

Dishonored: Brigmore Witches DLC verschijnt 13 augustus

Dishonored: Brigmore Witches DLC verschijnt 13 augustus

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch