Menu Premium

Destiny-spelers op PS3 en Xbox 360 kunnen maar beter snel upgraden

Karim Shehata 27/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar waren een hoop gamers al verbaasd dat The Taken King nog in al z’n volledigheid uitkwam voor de PlayStation 3 en Xbox 360. De kritiek hierop was dat hierdoor niet alles uit de PlayStation 4 en Xbox One gehaald zou worden door de game. Nu lijkt het echter echt over te zijn en kunnen we de volgende conclusie trekken: Destiny-spelers op PS3 en Xbox 360 kunnen maar beter snel upgraden naar de PlayStation 4 of Xbox One.

Bungie heeft namelijk naar buiten gebracht wat het gaat doen met de last-gen consoles vanaf augustus, een maand voor de release van Rise of Iron. Het goede nieuws is dat Xur langs zal blijven komen, het slechte nieuws is echter dat hij niet meer zulke spectaculaire gear zal meenemen. Zo neemt hij geen Exotic Weapons en Armor meer mee, maar alleen Exotic Engrams, Legacy Engrams en natuurlijk de gebruikelijke Heavy Ammo Synthesis, Three of Coins, Vehicle Upgrades, Motes of Lights en Glass Needles. Ook zal het wekelijkse Crucible-evenement Trials of Osiris niet langer meer beschikbaar zijn op PlayStation 3 en Xbox 360, net als Iron Banner.

Ook Live Events, zoals bijvoorbeeld de Sparrow Racing League, zullen vanaf augustus niet meer beschikbaar zijn op PlayStation 3 en Xbox 360. Op deze consoles kun je dus nog wel Destiny spelen, maar nieuwe content hoef je dus niet meer te verwachten. Wanneer je dus echt verder wil met de game, moet je binnen je consolefamilie upgraden en kun je jouw account meenemen. Op de PlayStation 4 of Xbox One kun je dan dus gewoon nog jaren verder met deze game!

Speel jij Destiny nog steeds op de PlayStation 3 of Xbox 360? Laat het ons weten in de comments, evenals je mening over deze beslissing van Bungie om deze consoles vanaf augustus 2016 redelijk te laten voor wat ze zijn. Voor meer info over de beschikbare en niet-beschikbare content op de zogeheten ‘Legacy Consoles’, klik je op de bronvermelding!

Bron: Bungie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch