Menu Premium

Destiny April Update brengt veranderingen voor Crucible

Ridho Hidayat 06/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgende week is het zover, dan verschijnt Destiny’s April Update. Vanaf 12 april kunnen spelers aan de slag met de nieuwe content en hun Guardians voorzien van de tofste gear. Om ons extra warm te maken voor de gratis update, kwam Bungie vandaag met de derde en laatste preview livestream. Deze keer werd daarin de focus gelegd op de aanpassingen voor de Crucible en Sandbox.

Om te beginnen wordt het ammunitie-systeem van Special en Heavy Weapons veranderd. Voortaan zul je, net zoals oorspronkelijk het geval was, elke Crucible-match beginnen met Special Ammo. Hier staat wel tegenover dat ammunitie minder frequent verschijnt, eerst drie minuten na aanvang en vervolgens nogmaals na twee minuten. Voor Heavy Weapons is dit zelfs nog maar eens per match, na vijf minuten. Bovendien kun je voor snipers, shotguns en machine guns minder kogels als reserve bij je dragen. In PvE zul je hier minder last van hebben, aangezien je vaker kogels op de grond zult vinden.

Ook het revive-systeem ondergaat een aantal veranderingen, waardoor het lastiger wordt om je verloren teamgenoten tot leven te wekken. Zo zul je niet alleen dichterbij moeten staan om te reviven, maar duurt het ook langer en kun je niet sprintend je medespelers opnieuw tot leven wekken. In Trials of Osiris zal het langer duren voordat je teamgenoten überhaupt tot leven kunnen worden gebracht. Verder wordt de zogeheten ‘overshield’ die je krijgt bij het reviven minder krachtig.

Het volgende aandachtspunt was de balans van de Warlocks. Daar waar de Sunsinger- en Stormcaller-subclasses vaak het strijdveld domineerden, was de Voidwalker juist eerder te zwak. Met een aantal updates hoopt Bungie dit gelijk te trekken. Zo zul je tijdens de Stormtrance Super niet meer als een ware Palpatine over oneindige kracht beschikken. Hoe meer je van je stroomaanval gebruikt, des te sneller zal je Super voortaan namelijk ten einde komen.

Verder kunnen we met de update een hele lijst aan aanpassingen voor wapen verwachten, die de balans ten goede zou moeten komen. Zo zullen onder andere snipers langer doen over het inzoomen en minder stabiel zijn, maar fusion rifles juist in stabiliteit toenemen. Ook de Exotic Weapons worden aangepast; beruchte wapens als de MIDA Multi-Tool en The Last Word zullen minder effectief worden en verbeterde wapens zoals Hawkmoon zullen een rendabelere keuze worden.

Met al deze aanpassingen is straks een grotere hoeveelheid beloningen te verdienen. Verwacht dus vaker legendarische gear na het voltooien van een match. Modi zoals Iron Banner en Trials of Osiris kunnen je bovendien voorzien van gear van het allerhoogste Light-level, wat na deze update op 335 zal liggen. De volledige lijst aan updates zal dus niet alleen een beter gebalanceerde, maar ook beter belonende Crucible-ervaring bieden.

Vrees jij voor het lot van jouw favoriete wapens? Of hoop je met deze nieuwe balans eindelijk een kans te maken in de Crucible? Laat het ons weten in de comments!

Destiny April Update brengt veranderingen voor Crucible

Destiny April Update brengt veranderingen voor Crucible

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch