Menu Premium

De Nintendo Switch handleiding voor developers is uitgelekt; nieuwe info

Karim Shehata 14/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

NeoGAF is eerder vandaag wakker geschud met een hoop nieuwe informatie over de Nintendo Switch. Niet omdat Nintendo zelf iets officieel heeft aangekondigd, maar omdat de developers handleiding voor de toenmalige Nintendo NX is uitgelekt. Alhoewel sommige dingen inmiddels niet meer kloppen, is een hoop informatie interessant te noemen.

Zo is het nu duidelijk geworden dat je maximaal 300 vrienden kunt hebben op de Nintendo Switch en dat er een functie komt waarin je vrienden kunt ‘Favoriten’. Hierdoor staan de vrienden waarmee je dagelijks Mario Kart 8: Deluxe of Splatoon 2 gaat spelen handig gemarkeerd in je vriendenlijst. In deze handleiding wordt nog gesproken over friend codes, maar Nintendo heeft zelf al gezegd hier geen gebruik meer van te gaan maken op de Switch.

Alles werkt dus met je Nintendo-account, die je ook kunt koppelen aan je Nintendo Network ID. Alhoewel je het laatstgenoemde systeem niet meer gebruikt op de Switch om online je games mee te spelen, kun je wel geld dat daarop staat overhevelen naar de Nintendo Switch. Geld dat je op je Nintendo 3DS of Wii U hebt staan, kun je zo dus overbrengen naar de Nintendo Switch, om bijvoorbeeld een game mee te kopen.

Inmiddels is ook duidelijk hoeveel opslagcapaciteit de game cards hebben van de Nintendo Switch. Het maximum is 32GB, een grote zorg dus voor third-party titels die op de PlayStation 4 en Xbox One soms al meer dan 50GB innemen. Wellicht dat dit soort games in de toekomst alleen digitaal kunnen worden verspreid, maar de interne opslagruimte voor de Switch (32GB), doet die zorgen niet afnemen. Wel heeft de Nintendo Switch ondersteuning voor SD-kaartjes tot aan 2TB, kaartjes die nog niet eens bestaan.

Ook liggen alle hardwarespecificaties op straat. Alhoewel Nintendo hier eerder al een klein boekje over open had gedaan, weten we nu exact wat er in de Nintendo Switch zit; al kan het zo zijn dat sommige dingen alleen nog geldig waren toen we met z’n allen nog spraken over de Nintendo NX.

Nintendo heeft bijvoorbeeld nooit gesproken over 4K-ondersteuning, iets wat wel wordt vermeld in de hardwarespecificaties in het document. Zo wordt er gesproken over 4K videoondersteuning, terwijl zelfs games op maximaal 30fps 4K games zouden kunnen draaien. Dit is echter niet mogelijk voor ‘gewone’ gebruikers van de Switch, gezien het uitgeschakeld staat. Logisch ook, want met minder kracht dan de PlayStation 4 (laat staan de PS4 Pro), wordt het wel heel lastig voor de console om een 4K-resolutie te behouden op 30 frames per seconde.

De console maakt verder gebruik van een tweede generatie Nvidia Maxwell-architectuur en heeft 4GB RAM, waarvan 3,25GB beschikbaar is voor developers. Verder heeft de Switch twee USB 2.0-poorten en één USB 3.0-poort. In het document wordt ook vermeld dat er later een LAN-adapter beschikbaar wordt gesteld voor de Nintendo Switch, waardoor je dus een internetkabeltje in je dock kunt steken.

Verder staat er nog veel meer in het document. Gezien alle info niet bevestigd is door Nintendo en het document outdated kan zijn (er wordt gesproken over de Nintendo NX), moet je alles natuurlijk wel met een korreltje zout nemen.

Bron: NeoGAF – Nintendo NX developers handleiding

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch