Menu Premium

De Nintendo 64 blaast vandaag twintig kaarsjes uit

Mark Hoogland 23/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De tijd vliegt als je lol hebt en je jezelf een slag in de rondte gamet. Zo zou je het haast niet zeggen, maar de Nintendo 64 blaast vandaag twintig kaarsjes uit; op 23 juni 1996 verscheen Nintendo’s derde thuisconsole voor de Japanse markt, in de maanden daarna gevolgd door de releases wereldwijd.

Als Europeaan kon je pas vanaf maart 1997 aan de slag met N64, die de strijd aan moest gaan met de reeds gevestigde consoles Sega Saturn en de allereerste PlayStation. Eén van de launch titels voor de N64 was Super Mario 64, tevens bestseller voor de console, die de overgang van 2D naar 3D markeerde. Met de 64-bit CPU van de console was dit nu immers mogelijk, zo bewees ook de kneiterpopulaire first person shooter GoldenEye 007 uit 1997, ontwikkeld door Rare.

Eén van de meest legendarische titels die ooit uitkwam voor de Nintendo 64 was The Legend of Zelda: Ocarina of Time. De game werd bij zijn release in 1998 bedolven onder loftuitingen en is voor menig Zelda-fan de onbetwiste favoriet in de serie. Vraag rond in je vriendenkring en er is vast wel iemand die het zelfs de allerbeste game aller tijden vindt!

De Nintendo 64 ging in 2003 officieel met pensioen en gaf daarmee het stokje over aan de Gamecube, die een jaar eerder uitkwam op onze markt. Inmiddels waren ook apparaten als de Sega Dreamcast en de eerste Xbox verschenen. Uiteindelijk zijn er in totaal een kleine 33 miljoen exemplaren van de N64 verkocht. Had jij er eentje van? Zo ja, deel je herinneringen vooral in de comments!

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch