Menu Premium

De N64 emulator die gisteren verscheen op Xbox One is niet meer te downloaden

Soraya van der Weiden 27/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren werd er bekend dat er een N64 emulator te downloaden was in de Xbox One Store. Gezien het internet helemaal lijp ging hierop, kwam Microsoft erachter en haalde de app snel offline.

De app met de schuilnaam Win64e10 was niet te zien in de Xbox One Store omdat hij nog niet was goedgekeurd door Microsoft. Hij was al een aantal maanden voor de Windows 10 te downloaden, maar dankzij een update ook op de Xbox One. Ondanks dat hij nog niet was goedgekeurd, was de app wel te vinden op naam. Zo kon je toch aan de gang met de N64 emulator op je Xbox One. Natuurlijk stak Microsoft snel een stokje voor deze app, want niet alleen was het hartstikke illegaal, ook is de N64 van conculega Nintendo.

Dit is echter niet de eerste keer dat dit gebeurt. Eerder deze maand verscheen er al een NES emulator die dezelfde behandeling kreeg van Microsoft. Heb je de N64 emulator toch gedownload? Dan ben je één van die mazzelpikken die gewoon Nintendo 64 games kan spelen op de Xbox One, alhoewel je dat dus eigenlijk niet mag.

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch