Menu Premium

De JoyCon controllers van de Switch ondersteunen HD Rumble

Bas Boudewijn 13/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De NES had de D-Pad, de Nintendo 64 had de controll stick en de Wii had de motion controls. Nintendo staat er sinds jaar en dag om bekend innovatief te werk te gaan in het maken van nieuwe hardware. Deze trend willen ze doorzetten met de Switch door middel van een geheel nieuwe technologie. De JoyCon controllers van de Switch ondersteunen HD Rumble.

Niet één, niet twee, maar drie individuele ijsklontjes in een glas en dat alles op het moment dat er water in wordt gegoten. Dat is het effect waar Nintendo op doelt met HD Rumble. Een manier om door middel van de trilfunctie nog nauwkeuriger te kunnen zijn. Deze functie is niet alleen bedoeld om te trillen wanneer je bijvoorbeeld wordt beschoten, ook kunnen ontwikkelaars de functie gebruiken voor bepaalde gameplay mechanieken.

Een game die gebruik zal maken van de HD Rumble functionaliteit is 1, 2, Switch. Een game waarbij twee spelers tegenover elkaar staan en als cowboys elkaar neer proberen te schieten. Of ook grote third party ontwikkelaars gebruik zullen maken van HD Rumble is niet bekend gemaakt.

Wat lijkt jou een toffe toepassing van HD Rumble op Nintendo Switch of geloof je helemaal niet in deze gimmick? Laat het ons weten in de comments!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch