Menu Premium

De Forza franchise behaalt meer dan 1 miljard dollar omzet

Maarten van Steijn 14/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de Forza franchise in de smaak valt onder de race game fans, was al een tijdje duidelijk. Nu blijkt, De Forza franchise heeft meer dan 1 miljard dollar omzet behaald in 2016. Dit werd in december vorig jaar uit de doeken gedaan.

Ook bleken er eind vorig jaar 14 miljoen spelers betrokken te zijn bij de online community van de Forza franchise. Dit geldt voor de drie Forza Horizon delen en de Forza Motorsport serie. De laatste Forza game werd op 24 september 2016 uitgegeven en heeft tot eind vorig jaar 2,4 miljoen stuks verkocht.

Niet alleen in singleplayer en multiplayer hebben developers Turn 10 en Playground een aardige plek binnen het race genre weten de creëren, ook in eSports begint er nu wat aan te wakkeren. Microsoft namelijk het Forza Racing Championship gelanceerd, waarin spelers op een zeer competitieve manier tegen elkaar kunnen racen.

Een nieuwe Forza game is tot dusverre nog niet aangekondigd, maar wel weten we dat Forza Horizon ontwikkelaar Playground een nieuwe studio heeft geopend en zich nu dus ook bezig gaat houden met de ontwikkeling van een ander gerne! 

Wat vind jij er van dat Forza inmiddels een aardig begrip is geworden binnen het racing genre? En start jij ook nog dagelijks een Forza game op om een potje te racen? Laat het weten in de comments!

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch