Menu Premium

DayZ komt waarschijnlijk ook naar Xbox One

Gamekings Redactie 01/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In augustus maakte Dean Hall, creative director van DayZ, op de Gamescom 2014 bekend dat de game naar de PlayStation 4 komt. Dan denk je dat die, naast de PC-versie, alleen voor die console verschijnt, maar niks is minder waar. DayZ komt waarschijnlijk ook naar de Xbox One.

“DayZ wordt zeker een multi-platform titel, maar we maken pas meer bekend als we daaraan toe zijn”, zei Dean Hall vorige week. Hij voegt daar nu aan toe dat ze nog een besluit moeten nemen of de game een Early Access-achtige release krijgt, zoals eerder al op Steam het geval was. “Als DayZ uitkomt, ligt het eraan wat Sony ons kan bieden. Als zij een Early Access programma opzetten, hoe ziet het er dan uit? Daarnaast is ook de staat van de game belangrijk. Is het tegen die tijd wel logisch om DayZ op die manier uit te brengen?”

Als je de retailversie van de game graag voor de consoles wil, zal je nog even moeten wachten, aangezien de eerste prioriteit van ontwikkelaar Bohemia nog ligt bij het afronden van de PC-versie. “Een release volgend jaar is afhankelijk van welke strategieën de consoles ons bieden”, legt Hall uit. “De afgeronde versie volgend jaar uitbrengen? Dat gaat niet gebeuren. Er moet nog teveel werk verzet worden om de game af te krijgen. Het zou bizar zijn om de 1.0 release uit te brengen voor de consoles, voordat die op de PC is verschenen.”

Hall is altijd voorstander geweest om de game uit te brengen voor de consoles. Zeker voor de PlayStation 4, maar dat was nog voordat Microsoft met haar ID@Xbox programma kwam en voor Phil Spencer de Xbox-divisie overnam. De DayZ alpha-versie is sinds december 2013 uit voor de PC. Voor de volledige game op de PC, PlayStation 4 en Xbox One zal je nog even geduld moeten hebben.

DayZ komt waarschijnlijk ook naar Xbox One

DayZ komt waarschijnlijk ook naar Xbox One

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch