Menu Premium

Crytek wil de beschadigde reputatie repareren

Karim Shehata 19/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer de zomer begint, is dit meestal een vrolijke tijd voor de meeste mensen op deze aardbol. De (ex-)medewerkers van Crytek kunnen daar wat betreft dit jaar niet over meepraten, want zij kregen een financiële ‘hell’ te verwerken deze zomer. Het ging financieel dramatisch met Crytek, er werden mensen ontslagen en de immens grote ontwikkelaar stond zelfs even op de drempel van faillissement. Dit lijkt het bedrijf nu achter zich te hebben gelaten, maar deze periode kan de reputatie van het bedrijf natuurlijk nooit goed hebben gedaan. De bedenkers van de Far Cry- en Crysis-serie gaan hier dan ook snel wat aan doen: Crytek wil de beschadigde reputatie repareren door producten uit te brengen die kwaliteit uitstralen.

Dit is in ieder geval wat de co-oprichter van Crytek, genaamd Avni Yerli, duidelijk probeert te maken in een interview op de Gamescom 2014 met MCV. “De overgang naar het worden van een online-ontwikkelaar nam meer tijd in beslag dan we van tevoren hadden kunnen bedenken”, begint Yerli. “Dit was zonder twijfel het grootste probleem. Het duurde allemaal simpelweg langer en kostte meer dan we ons hadden kunnen bedenken”, aldus Yerli. Nu is alles echter anders, wanneer we op de woorden van Avni Yerli afgaan: “We hebben nu de basis om onze businessplannen voor 2014 en 2015 door te kunnen zetten”, besluit Yerli. Hij voegt daar aan toe dat hij begrijpt dat de reputatie waarschijnlijk ernstig geschaad is, maar hij hoopt dat het uitbrengen van nieuwe toffe games deze reputatiestatus doet omkeren: “Wanneer we de games die in de planning staan gaan uitbrengen, komen we hopelijk terug op het goede spoor. Daardoor zullen mensen Crytek zien zoals het gezien hoort te worden”, aldus Yerli.

Onduidelijk is echter waar Crytek nu mee bezig is. De Homefront IP is aan Koch Media/Deep Silver verkocht en het hele team van Crytek dat aan de nieuwe Homefront-titel werkte, werkt nu aan dezelfde game bij Deep Silver. Laten we hopen dat Crytek snel met een paar toffe games komt!

Crytek wil de beschadigde reputatie repareren

Crytek wil de beschadigde reputatie repareren

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch