Menu Premium

Creditcardgegevens niet terug te vinden op opgelapte Xbox 360

Gamekings Redactie 31/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Creditcardgegevens zijn niet terug te vinden op de Xbox 360. Althans als we Microsoft mogen geloven en dat doen we natuurlijk maar al te graag.

Onlangs heeft een groep onderzoekers van de Drexel University laten weten dat Xbox 360 harde schijven nog creditcardgegevens van vroegere gebruikers bevatten. Vandaag heeft Microsoft een reactie op deze claim gegeven.

Jim Alkove General Manager van Microsoft’s beveiliging van Interactive Entertainment Business heeft een uitgebreide reactie op de uitspraken van de onderzoekers gegeven. Kort samengevat zegt hij dat ze dit specifieke geval willen onderzoeken en stelt hij dat het niet mogelijk is om oude creditcardgegevens te achterhalen van opgepoetste consoles.

Nou heeft Microsoft er soms wel een handje van om dingen te ontkennen die achteraf toch waar bleken te zijn. Zo was er een heel kleine kans dat je oude Xbox in de fik kon vliegen door een fout in de adapter, en daarom heeft de Xbox 360 nu een gigantisch adapterblok om dit voorval tegen te gaan. Dus misschien is het verstandig om je Xbox 360 (met je eventuele persoonlijke gegevens) nog even bij je te houden tot hier meer duidelijkheid over is.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch