Menu Premium

Club Nintendo is gehackt in Japan

Karim Shehata 05/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op dit moment lijkt ieder miljardenbedrijf de dupe te worden van hackers, met als laatst goede voorbeeld enkele dagen geleden: Ubisoft. Als we allemaal even in onze tijdmachine springen, zien we nog altijd het drama met de creditcardgegevens bij Sony. Ik kan nog wel vijf andere voorbeelden opnoemen, maar veel belangrijker is nu dat Club Nintendo is gehackt in Japan.

Dit heeft Nintendo zojuist bevestigd op de Japanse website van het bedrijf. Deze hack zou er voor kunnen zorgen dat er allerlei informatie van gebruikers op straat ligt, maar het Japanse bedrijf achter onder andere de Wii U weet dat nog niet zeker. Er liggen in ieder geval geen creditcardgegevens op straat, want het Japanse bedrijf vraagt bij Club Nintendo niet om je creditcard. Wat wel gevraagd wordt, is je adres, postcode, woonplaats, e-mail gegevens en telefoonnummer. Laatstgenoemde gegevens zouden misschien wel op straat kunnen liggen.

De hack is in ieder geval al een tijdje aan de gang. Tussen 9 juni en 4 juli dit jaar zijn er zo’n 23.000 onbevoegde logins bij de Japanse Club Nintendo geweest. Dit lijkt gelukkig overigens niet van toepassing te zijn op Club Nintendo in andere landen. De hackers probeerden het beloningssysteem van Nintendo zelfs vijftien miljoen keer binnen te dringen.

Nintendo heeft nu alle wachtwoorden van Club Nintendo in Japan op slot gezet, waardoor zij verplicht zijn nieuwe wachtwoorden te verzinnen. Hopelijk zijn dat voldoende maatregelen, want het is niet prettig als je adres, e-mail en telefoonnummer te grabbel liggen.

Club Nintendo is gehackt in Japan

Club Nintendo is gehackt in Japan

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch