Menu Premium

CEO van Sony Computer Entertainment Japan stapt eind augustus op

Karim Shehata 19/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je zou kunnen zeggen dat het feest is bij Sony. De PlayStation 4 is meer dan tien miljoen keer verkocht en presteert daardoor dus boven verwachting. Het is echter niet altijd feest bij het Japanse bedrijf, want de CEO van Sony Computer Entertainment Japan stapt eind augustus op. Dit betekent dus dat Hiroshi Kawano eind deze maand z’n biezen pakt bij de Japanse tak van Sony Computer Entertainment en na een dienstverband van bijna dertig jaar z’n tijd anders gaat indelen.

Een echte reden voor zijn opstappen is niet gegeven, alhoewel er in de media wel wordt gesproken over een pensioen. De CEO van SCEJ heeft dit wat mij betreft overigens wel verdiend, want de man werkt zoals gezegd al bijna dertig jaar bij Sony. Hij heeft overigens niet zijn gehele dienstverband bij het Japanse bedrijf in het land van de rijzende zon gewerkt, want hij heeft in het verleden ook een hoge functie bekleedt bij Sony Europa. Ook is hij een tijdje de Vice President of Consumer Sales geweest bij het Japanse bedrijf. Later ging Kawano dus aan de slag in zijn thuisland als CEO en ook was hij betrokken bij de launch van de PlayStation 4.

Zijn opvolger is overigens ook al bekend en draagt de naam Atsushi Morita. Wij wensen Kawano in elk geval erg veel succes en geluk toe in de rest van zijn leven. Laten we hopen dat zijn opvolger zijn werk goed kan overnemen en het feest aanhoudt bij Sony, alhoewel de PlayStation 4 in Japan nog geen potten weet te breken.

CEO van Sony Computer Entertainment Japan stapt eind augustus op

CEO van Sony Computer Entertainment Japan stapt eind augustus op

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch