Menu Premium

Call of Duty: Advanced Warfare is de grootste entertainment release van 2014

Lisette Atsma 20/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwste titel in de Call of Duty reeks heeft niet alleen meer exemplaren verkocht dan iedere andere game dit jaar, maar heeft volgens Activision ook beter verkocht dan alle films, muziek en boeken die dit jaar uitgekomen zijn. Wat met films als Guardian of the Galaxy toch een hele prestatie is.

Activision claimt hierbij ook dat Call of Duty: Advanced Warfare de best verkopende digitale launch in de geschiedenis van consoles is. Het is echter goed om te weten dat beide verklaringen van Activision’s sales afdeling komen, dat we van noch de digitale sales, noch van de totale sales concrete nummers hebben. Hoe goed de game dus verkocht heeft, blijft nog een vraag.

Hoewel niemand het enorme succes kan ontkennen van de Call of Duty games sinds de game serie in 2003 lanceerde, viel de verkoop van Ghost vorig jaar in de eerste week nogal tegen. De game was slechts de ‘vijfde’ game in de bestverkopende Call of Duty titels. Advanced Warfare had dus inderdaad wat goed te maken.

Totdat Activision de concrete salescijfers bekend maakt, moeten we kritisch blijven. Zeker als het bedrijf de uitspraak zelf maakt zonder ons ook de daadwerkelijke verkoopcijfers te tonen als bewijs.

Call of Duty: Advanced Warfare is de grootste entertainment release van 2014

Call of Duty: Advanced Warfare is de grootste entertainment release van 2014

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch