Menu Premium

Bravely Default is wereldwijd een miljoen keer verscheept

Franky Mangal 28/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bravely Default wordt door velen gezien als één van de beste games op de Nintendo 3DS. Niet geheel onverwachts werd de game ook bedolven onder louter positieve reviews. Nu kan uitgever Square Enix ook de cijfers overleggen om deze status waar te maken, want Bravely Default is wereldwijd een miljoen keer verscheept.

Square Enix heeft laten weten dat er van Bravely Default 400.000 exemplaren zijn verscheept in Japan en 600.000 naar andere delen van de wereld. Hierbij zijn ook de digitale exemplaren meegerekend. Ruim een jaar na de release van het origineel bracht Square een herziene uitgave op de markt, Bravely Default: For the Sequel. Deze uitgave was letterlijk bedoeld als opwarmer voor een eventueel vervolg en bevatte nieuwe gameplay-elementen. Square wilde graag zien hoe de fans op deze toevoegingen zouden reageren om dit mee te kunnen nemen in de ontwikkeling van een tweede deel. Ze hebben alleen niet bekendgemaakt hoe de verdeling van de aantallen zit tussen de originele uitgave en de herziene uitgave.

Met de game liet Square Enix een frisse wind waaien in het land van de JRPG’s. De game introduceerde een uniek gevechtssysteem, waarin het nemen van risico’s en beloningen centraal staan. De goede verkoopcijfers zijn voor de uitgever het teken dat er absoluut nog interesse is in Japanse RPG’s. Eerder dit jaar liet Square Enix President Yosuke Matsuda weten dat de game de Japanse afdeling van het bedrijf in de juiste richting geholpen heeft.

Ondertussen is Square Enix al druk bezig met het vervolg op de game, genaamd Bravely Second. Het vervolg moet verscheidene nieuwe gameplay-elementen gaan bevatten. Bravely Second moet in 2014 al in Japan gaan verschijnen, maar gezien het eerste deel bij ons pas vorig jaar in de schappen lag, lijkt het niet heel erg waarschijnlijk dat ook wij al dit jaar met Bravely Second aan de slag kunnen.

Bravely Default is wereldwijd een miljoen keer verscheept

Bravely Default is wereldwijd een miljoen keer verscheept

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch