Menu Premium

Borderlands krijgt verfilming

Gamekings Redactie 28/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na alle film-vehicles die gemaakt zijn met een game als thema, is er mogelijk hoop dat we met een gerust hart naar de bioscoop kunnen om een game franchise op het witte doek te zien. De action RPG Borderlands krijgt namelijk een verfilming. De studio die daar achter zit is Lionsgate, die op zijn beurt weer verantwoordelijk is voor films als The Hunger Games en Divergent.

Het is geen geheim dat Lionsgate, behalve films maken, ook geïnteresseerd is in games. Dat bleek al eerder uit de aanstelling van Peter Levin, die een game-divisie onder zijn hoede heeft binnen de studio, en door deals met onder meer Starbreeze om een virtual reality game te maken gebaseerd op Keanu Reeves’ actiethriller John Wick. Het bedrijf zal voor de Borderlands-verfilming overigens nauw samenwerken met 2K Games en Gearbox Software, respectievelijk de uitgever en ontwikkelaar van de populaire games. Hopelijk betekent een nauwe samenwerking ook een film die zijn bronmateriaal trouw blijft, maar daar zullen we pas over enkele jaren achter komen.

De film zal geproduceerd worden door Avi en Ari Arad, die ons eerder al trakteerden op films als Iron Man, Ghost Rider en The Amazing Spiderman. Verdere details, zoals wanneer we de film kunnen gaan zien of welke acteurs eraan meedoen, zijn vooralsnog niet voorhanden.

Bron: VentureBeat

Borderlands krijgt verfilming

Borderlands krijgt verfilming

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch