Menu Premium

Blizzard verwacht niet dat World of Warcraft nog zal groeien

Karim Shehata 19/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de afgelopen Gamescom maakte Blizzard bekend dat uitbreidingspakket Warlords of Draenor op 13 november aanstaande gaat verschijnen voor World of Warcraft. Dit deed de immense ontwikkelaar en uitgever overigens net officieel op de Gamescom, maar maakte dit door middel van een conferentie bekend op een evenement in Los Angeles. Dit neemt natuurlijk niet weg dat de meeste World of Warcraft-spelers nu weten waar ze aan toe zijn. Toch denkt Blizzard niet dat Warlords of Draenor veel nieuwe gamers naar World of Warcraft gaat trekken, want Blizzard verwacht niet dat World of Warcraft nog zal groeien.

Dit zegt lead designer Tom Chilton in gesprek met MCV op de afgelopen Gamescom. Alhoewel Blizzard dus met Warlords of Draenor hoopt dat spelers graag terug willen keren naar het World of Warcraft-universum, verwachten ze daar niet al teveel van. World of Warcraft mag zich dan nog steeds de grootste en succesvolste noemen binnen het genre, het aantal abonnementen op de game loopt ieder best drastisch terug. Tom Chilton geeft overigens aan dat terughalen en werven van nieuwe spelers niet per se het grote doel is van Warlords of Draenor: “We hebben geen idee of het (World of Warcraft red.) nog zal groeien. Het is mogelijk, maar ik zeg niet dat het iets is wat we verwachten. Ons doel is om gewoon erg goede content te maken”, aldus Chilton.

Chilton denkt zelfs dat het maken van uitbreidingspakketten een muur optrekt voor de gamers die jaren geleden zijn opgehouden met het spelen van World of Warcraft, maar heeft daar wel een oplossing voor: “Door het maken van expansions, ben je eigenlijk effectief bezig een hele grote muur op te trekken voor de spelers die terug willen keren. Om die reden zit er bij Warlords of Draenor een level 90 character, waardoor je mogelijkheid hebt meteen de nieuwe content te checken”, besluit Chitlon. Op oneerlijkheid is Tom Chilton dus niet te betrappen.

World of Warcraft: Warlords of Draenor verschijnt op 13 november voor de PC. Wanneer je overigens ook de andere series van Blizzard een warm hart toedraagt en een PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360 of Xbox One bezit, heb ik goed nieuws voor je. Diablo III: Ultimate Evil Edition, welke Diablo III en het uitbreidingspakket Reaper of Souls bevat, is namelijk vanaf vandaag beschikbaar voor de eerdergenoemde platformen.

Blizzard verwacht niet dat World of Warcraft nog zal groeien

Blizzard verwacht niet dat World of Warcraft nog zal groeien

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch