Menu Premium

Beyond Eyes komt in 2015 naar consoles en PC

Jeroen Wiersma 16/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Opnieuw zijn we getuige van de omarming van de indie-games. De Nederlandse ontwikkelaar tiger & squid van Sherida Halatoe krijgt namelijk steun van Team17. Je weet wel, van die moordlustige wormen. Leunend op de ervaring daar, maar nog steeds met complete creatieve vrijheid, verschijnt de game Beyond Eyes in 2015 op de consoles en de PC.

Rae speelt in Beyond Eyes de hoofdrol. Ze is blind, getraumatiseerd door het ongeluk waarbij ze haar zicht verloor en komt daardoor weinig buiten. Toch zal ze de voor haar onbekende en enge wereld in moeten, wanneer haar kat kwijt is. Voor dat lieve beest trotseert ze haar angst en de game begint. De wereld is voor jou als gamer, net als voor Rae, een onbekende massa. Door gebruik te maken van de andere zintuigen van Rae ontdek je dat wat om je heen is beetje bij beetje en zo kleur je die massa langzaam in.

Misschien niet een episch avontuur, maar in de voeten van een blind meisje een hele onderneming. Het is een typische indie-game op het vlak van de ervaring en de creativiteit. Het doet iets wat je nog niet eerder hebt gezien en brengt dit op een heel kunstzinnige manier in beeld.

Wanneer de game naar de consoles en PC komt, is een goede vraag. Met het partnership tussen tiger & squid en Team17 is het in ieder geval veilig om te zeggen dat Beyond Eyes het licht gaat zien in het volgende jaar, in 2015 dus.

Beyond Eyes komt in 2015 naar consoles en PC

Beyond Eyes komt in 2015 naar consoles en PC

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch