Menu Premium

Beleggers hebben geen vertrouwen in de Switch

Richard den Toom 16/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gamenieuws wordt al een aantal dagen gedomineerd door de Nintendo Switch, maar het is een understatement om te zeggen dat de nieuwe console nog lang niet iedere gamer heeft overtuigd. Ook beleggers hebben geen vertrouwen in de Switch, aangezien het aandeel van Nintendo sinds de aankondiging flink onderuit is gegaan. Afgelopen vrijdag daalde het aandeel met bijna zes procent en vandaag kwam daar nog een daling van twee procent bovenop.

De bal ligt nu bij Nintendo om het verloren vertrouwen weer terug te gaan winnen. Aan de pre-orders zal het niet liggen, want die gaan hard en op veel plekken is het apparaat al niet meer te krijgen. Toch is Nintendo-bobo Reggie Fils-Aime optimistisch dat op korte termijn kan worden voldaan aan de grote vraag naar de Switch. In een interview met Wired liet hij weten dat hij geen NES Classic-taferelen verwacht en dat Nintendo in de eerste drie weken van maart wereldwijd niet minder dan twee miljoen Switch-consoles gaat verschepen. Met dat aantal denkt hij voor het einde van maart alle early adopters van de Switch te kunnen voorzien van een console.

Is het gebrek aan vertrouwen onder beleggers volgens jullie terecht? En hebben jullie al een Switch weten te bemachtigen? Laat het weten in de comments!

Bron: VG247 & Videogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch