Menu Premium

Battlefield 4 verschijnt mogelijk op 31 oktober

Gamekings Redactie 25/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zou het kunnen? Is de releasedatum en andere belangrijke info omtrent Battlefield 4 zomaar op straat komen te liggen via een lullig postertje? Misschien wel als we fansite BF4Central mogen geloven. Zij hebben de hand weten te leggen op een verkoopposter van EB Games. Ingescand en al staat hij nu trots gepresenteerd op de fansite. Wat lezen we? Battlefield 4 verschijnt mogelijk op 31 oktober, Commander Mode komt terug en er verschijnt DLC onder de naam ‘Drone Strike’.

Of het allemaal waar is, weten we pas met een officiële bevestiging en die is er nog niet. Toch lijkt de informatie nergens te botsen met wat je redelijkerwijs zou mogen verwachten in het nieuwste deel. Ook 31 oktober, de laatste dag voor de feestmaanden november en december worden afgetrapt, klinkt logisch.

Er waren al eerder geruchten dat Commander Mode opnieuw ten tonele zou verschijnen. Voor het laatst aanwezig in Battlefield 2142 en geïntroduceerd met Battlefield 2, was deze mode in Battlefield 3 helaas de grote afwezige. In Commander Mode zijn spelers in staat anderen instructies te geven vanuit een top-down point of view op het slagveld die zo een extra laag van tactiek aan de game toevoegt. In eerdere geruchten over Commander Mode werd er melding van gemaakt dat China, Rusland en de Verenigde Staten de drie facties zullen vormen.

‘Drone Strike’ heeft nog geen releasedatum volgens de poster, maar zal onderdeel uitmaken van EA’s Battlefield Premium service als een timed exclusive. Deze betaaldienst wordt dus opnieuw opgezet, en biedt spelers een extra hoeveelheid items in de game met onderscheidende uniforms, wapens en exclusieve content.

Enigszins opmerkelijk is dat op de poster geen logo van de PlayStation 4 prijkt. Waarom is onduidelijk, want intussen is wel al bevestigd dat Battlefield 4 ook voor de next-gens en de PC verschijnt. Komt wel goed dus.

Heb jij al een beetje zin in de nieuwe game? Met het verschijnen van de zeventien minuten lange demo waren de reacties verrassend genoeg verdeeld. Waar de één het fenomeen ‘oorlogje spelen’ naar een heel nieuw niveau zag worden gekatapulteerd, vonden anderen dat het meer van hetzelfde leek in een iets leuker jasje. Wij hoorden grotendeels bij de eerste groep en zijn dus retebenieuwd naar het definitieve resultaat!

Battlefield 4 verschijnt mogelijk op 31 oktober

Battlefield 4 verschijnt mogelijk op 31 oktober

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch