Menu Premium

Baas Xbox Japan is afgetreden

Gamekings Redactie 28/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Takashi Sensui, de baas van Xbox Japan, is afgetreden. Hij blijft echter wel werken voor Microsoft, maar dan in het hoofdkwartier dat in de Verenigde Staten staat.

Het aftreden van Sensui komt mogelijk door de matige verkopen van de Xbox One in Japan. Deze console presteert op dit moment slechter dan de Xbox 360 en de eerste Xbox in het verleden. In totaal zijn er in Japan ruim 38 duizend Xbox One’s verscheept, sinds de lancering in september van dit jaar. De grote meerderheid hiervan werd in de eerste vier dagen na de lancering verkocht. Ter vergelijking: de Xbox 360 verkocht het dubbele hiervan in slechts twee dagen na de lancering in 2005. De Xbox One is hiermee in Japan de slechtst verkopende console in de afgelopen jaren. De Wii U verkocht bijna 310 duizend consoles in twee dagen, voor de PlayStation 4 lag dit aantal na twee dagen op maar liefst 320 duizend stuks. Vooral de verkoopcijfers van vorige week zijn schrijnend als je die tegenover elkaar zet. Er zijn toen slechts 776 Xbox One consoles verkocht, in tegenstelling tot ruim twaalfduizend PlayStation 4’s en bijna tienduizend Wii U’s.

Microsoft blijft stil rondom de prestaties van de Xbox One in Japan, al reageerde Sensui in oktober wel dat de gigant niet tevreden was. Naar het schijnt neemt Takahasi Minami de taken van Sensui over. Hij werkt sinds juli bij Microsoft, terwijl hij de 25 jaren daarvoor werkzaam was bij concurrent Sony.

Bron: Eurogamer

Baas Xbox Japan is afgetreden

Baas Xbox Japan is afgetreden

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch