Menu Premium

Assassin’s Creed IV: Black Flag Freedom Cry-DLC komt 17 december

Gamekings Redactie 04/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Assassin’s Creed IV: Black is de game die iedereen de piraat kan laten spelen die hij of zij altijd al had willen zijn. Het lijkt erop dat veel gamers die behoefte hadden (of nog steeds hebben, natuurlijk), want het laatste deel in de Assassin’s Creed-serie verkoopt prima en wordt goed ontvangen. Anno 2013 is er bijna geen game die geen downloadable content krijgt en ook Assassin’s Creed IV: Black Flag wordt ervan voorzien. De Assassin’s Creed IV: Black Flag Freedom Cry-DLC komt 17 december, blijkt uit het laatste Game Informer-magazine dat deze maand uitkomt.

De Assassin’s Creed IV: Black Flag Freedom Cry-DLC werd al eerder aangekondigd, maar had nog geen releasedatum. Volgens een advertentie in het aankomende Game Informer-magazine moet het zo zijn dat we binnen niet al te lange tijd met de downloadable content aan de slag kunnen. De DLC laat je als speler kruipen in de huid van een nieuw personage, Adewale, ongeveer vijftien jaar na de gebeurtenissen in Assassin’s Creed IV: Black Flag. Adewale werd geboren als slaaf, maar vond zijn vrijheid door als piraat aan de slag te gaan op de Jackdaw. Dit is uiteraard het welbekende schip waar Edward Kenway, de hoofdrolspeler van de game, de zeeën mee bevaart. Net zoals zijn grote voorbeeld Kenway wordt Adewale een getraind sluipmoordenaar en alsof er toeval bestaat, leidt ook hij schipbreuk. Vanaf daar begint zijn avontuur.

Toen de Freedom Cry-DLC werd aangekondigd, was het de planning om deze voor maart 2014 uit te brengen. Daar gaan ze ruim in slagen als de releasedatum van 17 december ook echt klopt. Een kanttekening is wel dat het misschien om een Noord-Amerikaanse datum gaat en wij één dag eerder of later zijn. Voor nu is het duidelijk dat het geheel naar de Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One en PlayStation 4 komt, maar voor de Wii U en PC is nog niets bevestigd. Wellicht dat we hier laten meer van horen.

Assassin's Creed IV: Black Flag Freedom Cry-DLC komt 17 december

Assassin’s Creed IV: Black Flag Freedom Cry-DLC komt 17 december

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch