Menu Premium

Assassin’s Creed 4: Black Flag is niet voor kinderen zegt Ubisoft

Gamekings Redactie 11/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Assassin’s Creed is niet een franchise die je aan je kleine zusje zou aanraden, het in grote hoeveelheden aanwezige geweld en de volwassen thema’s zijn niet besteed aan tere kinderzieltjes. Maar over het voor eind 2013 geplande deel vier is de developer heel duidelijk. Assassin’s Creed 4: Black Flag is niet voor kinderen zegt Ubisoft.

Door het piraten thema van Assassin’s Creed 4: Black Flag is de associatie met Disney’s Pirates of The Carribean al snel gemaakt. Als het aan Ubisoft ligt zal dat ook de enige overeenkomst tussen de twee franchises zijn. In plaats van de kindvriendelijke Disney aanpak heeft Ubisoft meer een HBO aanpak op het oog, en daarmee wordt gericht op een realistisch, grillig en uitermate vermakelijk piratenverhaal. De series die te zien zijn op HBO druipen van de hoge productiewaarden en goed acteerwerk, als Black Flag hier aan kan tippen zijn wij gelukkig.

Lead Content Manager Carsten Myhill heeft een duidelijke visie. “We hebben de fantastische gelegenheid om piraten met videogames te combineren.” Vanwege de goede ontvangst van de naval missies in Assassin’s Creed 3 is hij ervan overtuigd dat er een markt voor is.

“Maar” zegt Myhill “Het is niet eenvoudig, het vergt een getalenteerd team, een hoop ervaring en goede tech. Geslaagde zee-gevechten is één ding, maar om dat naadloos te combineren met een goede context en het vaste land gameplay, is heel moeilijk.”

“We blijven bewust uit de buurt van clichés. Zaken als het lopen over de bekende plank, een papegaai op de schouder en haken in plaats van handen. We geven piraten de HBO behandeling. En dat stelt ons in staat om piraterij in de entertainment industrie te herdefiniëren. Het zal niet meer voor kinderen zijn.” Aldus Myhill.

Iets zegt mij dat Assassin’s Creed 4: Black Flag meer overeenkomsten zal hebben met de rauwe HBO serie Game of Thrones dan met het vrolijke Pirates of the Carribean. Dat betekent dus excessief geweld, diepe dialogen en veel bloot en seks.

Bloed, geweld en tieten? Dat klinkt nu al als een succesformule en de trailer bevestigt de aanwezigheid van het merendeel van de genoemde factoren. Zie jij wat in deze HBO aanpak? Of zie jij liever een Assassin’s Creed die je samen met je zusje op de bank kunt spelen?

Assassin's Creed 4: Black Flag is niet voor kinderen zegt Ubisoft

Assassin’s Creed 4: Black Flag is niet voor kinderen zegt Ubisoft

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch