Menu Premium

Analisten: “Xbox 360 wordt niet goedkoper dit jaar”

Gamekings Redactie 23/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Analisten: “Xbox 360 wordt niet goedkoper dit jaar”, zo luidt de strekking van een rondvraag door GI.biz. Misschien dat je gehoopt had op een scherpe deal in de laatste levensfase van de console, maar het lijkt erop dat Microsoft nog steeds erg tevreden is over de verkopen en geen reden ziet voor prijsstunts. Daarentegen verwachten de analisten wel dat scherp geprijsde bundels, waarbij de verkoop van de console wordt gekoppeld aan extra games of een accesoire, in aantallen zullen toenemen.

“Prijsdalingen nee, bundels ja. Voor nu heb ik het gevoel dat Microsoft erg gelukkig is met de verkoop van de Xbox 360 en de impulsen die de verschillend geprijsde bundels hieraan hebben gegeven”, aldus Colin Sebastian van RW Baird. “We gaan er nog steeds van uit dat de next-gen Xbox verschijnt in de herfst van 2013, dus op een gegeven moment zal de prijs van de huidige generatie wel moeten dalen. Maar dit gebeurt waarschijnlijk pas na de feestdagen, ondanks dat er ongetwijfeld retailers zullen zijn die rond de kerst zelfstandige prijsdalingen promoten.”

Jesse Divnach van EEDAR deelt dezelfde mening, maar wil nog wel een slag om de arm houden: “Natuurlijk zal een eventueel succes van de Wii U wel gevolgen kunnen hebben. Als de Wii U de winkels uitvliegt, kan de Xbox als gevolg hiervan een stuk slechter verkopen. Dan blijft Microsoft niet stil zitten en komen zij snel met aggressieve promoties.”

Het lijkt er dus op dat Sinterklaas een dure knakker blijft dit jaar. We moeten allemaal maar flink duimen dat die loodgieter van Nintendo weer ouderwets zijn kunstje flikt. Had jij dit verwacht, met de release van een nieuwe Xbox nog minder dan een jaar van ons verwijdert? Of ben je al aan het sparen voor de Xbox 720 of PS4 en zal het je allemaal een worst wezen?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch