Menu Premium
Loading...

Alien: Isolation Developer Diary Lo-fi Sci-fi Trailer

Lisette Atsma 17/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Door middel van Developer Diaries laat The Creative Assembly zien hoe ze de aankomende survival-horror game Alien: Isolation hebben opgebouwd aan de hand van de originele film. De nieuwste Developer Diary-video toont de wens om qua technologie ook zo dicht mogelijk bij de originele film te blijven. Dit wordt getoond in de Alien: Isolation Developer Diary Lo-fi Sci-fi Trailer.

In 1979, toen de film Alien werd gemaakt, waren er natuurlijk nog geen high-def schermen, smartphones en touchscreens. Het idee voor sommige van deze technologische ontwikkelingen bestond al wel, zoals te zien in bijvoorbeeld Star Trek, maar het concept dat ze hadden in de jaren zeventig was heel anders dan de technologie die wij vandaag de dag gebruiken.

Bij het maken van Alien: Isolation heeft The Creative Assembly zoveel mogelijk geprobeerd deze sfeer van lo-fi science-fiction vast te houden. De technologie is grof, geactiveerd met knoppen en vooral veel analoog. Het is veel gebaseerd op de originele concept-art voor de film. Ze wilden niets bouwen wat ze niet in de film hadden of hadden kunnen bouwen. Het gehele ruimteschip in Alien: Isolation is dus een retro-idee van hoe de toekomst er uit zou zien.

Een belangrijk onderdeel hiervan, wat een grote impact zal hebben op de gameplay, is de user-interface. Deze wilden ze zo minimaal mogelijk houden. De trailer toont dan ook hoe ze dit hebben gedaan: ze hebben het op een videoband gegooid, deze videoband verkloot en dit vervolgens opnieuw gedigitaliseerd. Zo creëerden ze het idee van de ruis, schokken en stoten die zo herkenbaar zijn van de oudere televisies.

Alien: Isolation verschijnt op 7 oktober. De game zal vanaf dat moment verkrijgbaar zijn voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en de PC. In de tussentijd kunnen we gelukkig wel nog een aantal van deze trailers blijven verwachten.

Alien: Isolation Developer Diary Lo-fi Sci-fi Trailer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch