Menu Premium

Aandeelhouders van Nintendo lijken (nog) niet overtuigd van de Nintendo Switch

Erwin Prins 21/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een dag na de toch vrij plotselinge reveal van de voormalige NX lijken de aandeelhouders van Nintendo nog niet helemaal overtuigd te zijn van het nieuwe platform. Waar de aandelen voorafgaand aan (en kort na) de onthullende trailer nog in de lift zaten, is de koers van het Japanse bedrijf nu met ruim zeven procent weggezakt. En eerlijk is eerlijk: nu de rook rond de onthulling is opgetrokken zijn er nog een hoop onbeantwoorde vragen.

Wat worden bijvoorbeeld de launch games? Doen third party developers wel volop mee? En hoeveel gaat het platform kosten? Een andere prangende vraag is of de Nintendo Switch backwards compatible is met Wii U en 3DS games. In gesprek met Famitsu geeft een vertegenwoordiger van Nintendo aan dat de Switch in ieder geval geen physical games zal ondersteunen van de Wii U en de 3DS. Want – zo zegt hij – de Switch wordt niet gezien als opvolger van deze platformen. Verrassend? Niet helemaal, want wie de trailer nog eens goed bekijkt, zal geen optische drive spotten. Daarnaast is ook de batterijduur onderwerp van gesprek. Nintendo laat weten dat de batterij lang genoeg meegaat om een ‘comfortabele game ervaring te hebben wanneer het dok niet in de buurt is’.

Hoeveel uur dat precies is, zal pas begin 2017 bekend worden wanneer Nintendo naar eigen zeggen meer details zal delen over de Switch, welke vanaf maart te koop gaat zijn. Tot die tijd moeten we het doen met geruchten en speculatie. Wat is jouw mening met betrekking tot Nintendo’s nieuwe platform the day after?

Bron: Polygon

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch