Menu Premium

40% van de beschikbare games op Steam zijn dit jaar uitgekomen

Yannick van Doorn 01/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Steam blijft groeien. Het ultimate entertainment platform, zoals ze zichzelf omschrijven, heeft de bizarre groei van de laatste jaren dit jaar nog eens dunnetjes over gedaan. Het enorme aantal van 40% van de beschikbare games op Steam zijn dit jaar uitgekomen.

Steam Spy bracht het nieuws via een pie chart, of cirkeldiagram in het Nederlands, op Twitter naar buiten. Het cirkeldiagram laat ons zien dat dit jaar maar liefst 4207 games zijn uitgebracht wat een totale score van 38% van alle beschikbare games op Steam is. 38%! In 2014 waren dit 1772 games en in 2015 toch ook al 2964. Het meest bizarre is dat deze cijfers dan nog niet eens DLC of films bevatten. Het zijn echt allemaal games.

Het grote nadeel aan dit aantal releases is dat een erg groot deel van de games alleen bestaat om te profiteren van de trading cards economie, want deze ‘games’ zijn eigenlijk met niet meer gemaakt dan voorraad uit de Unity store. Het komt er op neer dat haast alles gepubliceerd kan worden op Steam zonder dat er een kwaliteitscheck gedaan wordt door Valve. Zij houden hun handen er van af waardoor erg slechte games toch goed kunnen verkopen.

Programma’s als Steam Curators zijn nodig om je een weg door de brei aan onzin op het platform te werken. Steam Greenlight, een ander programma, is gemaakt zodat het makkelijker is geworden voor indie-developers om hun games ook op Steam te kunnen plaatsen. Deze moderation tool wordt echter ook erg vaak misbruikt door uitgevers die gratis keys aanbieden als je op hun game stemt. Hier zijn zelfs hele Steam groepen voor opgericht. It’s all about the votes.

Mooie cijfers betekenen dus zeker niet altijd alleen maar goeds. Zie jij door de vele bomen het bos nog op Steam?

Bron: VG247

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch