Menu Premium

343 oprichter excuseert voor Halo: Master Chief Collection 20GB update

Lisette Atsma 20/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Mocht je Halo: The Master Chief Collection gekocht hebben, dan mag je je wel schrap zetten. Je mag namelijk een update van 20 gigabytes gaan downloaden voordat je aan de slag kunt met de game. De oprichter van 343 Industries, Frank O’Connor, verontschuldigt zich dan ook uit de grond van zijn hart, maar wilde het limiet van de grootte van de disc geen afbreuk laten doen aan de kwaliteit van de game.

Gezien een exemplaar van de game te koop zal zijn in de winkel, zal de game op een Blu-Ray disc geleverd worden. Op één enkele Blu-Ray disc is echter ‘maar’ ruimte voor 45GB en The Master Chief Collection is daar simpelweg te groot voor volgens Frank O’Connor van 343. “We hadden de game op twee discs kunnen branden, maar dan hadden we de geünificeerde interface moeten opofferen, en daar wilde we niet aan beginnen.” Het zou namelijk het hele idee van het mix-and-match mappensysteem uit de game halen. Dat was een compromis die ze niet wilden sluiten.

Voor sommige mensen, die juist de disc variant van de game in de winkel kopen, omdat hun internet niet zo verschrikkelijk snel is, is deze ontwikkeling natuurlijk zwaar kut. Je mag namelijk alsnog een bestand van 20 GB gaan downloaden, zelfs met de game in handen. De update is nu alvast te pre-downloaden, mocht je de pre-order van de game besteld hebben.

Halo: The Master Chief Collection komt op 11 november uit voor de Xbox One. The Master Chief Collection is vanzelfsprekend een collectie, die bestaat uit de originele en opgepoetste versies van Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 en Halo 4, compleet met alle DLC’s voor deze games.

343 oprichter excuseert voor Halo: Master Chief Collection 20GB update

343 oprichter excuseert voor Halo: Master Chief Collection 20GB update

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch